22 decembrie 2010

Tu fara tine.

V-o prezint pe Cristina.

Cristina este fata de la scara 3 care are un catelus schnauzer gri pe care il plimba domesticeste in fiecare dimineata la ora 8. Cristina merge la scoala in fiecare zi si la plimbari cu prietenii in fiecare weekend. Deseneaza, asculta muzica si citeste in timpul liber. Are parul lung, blond, uneori e cret, alteori intins. Se imbraca de la zara, casual, hipstereste. Poarta ochelari, dar nu de vedere.

Ce ar vrea cineva care o cunoaste pe Cristina ca aceasta sa scrie despre ea la Profile Information pe facebook? Ea ar scrie ceva unic, care o defineste, un mic eseu despre frumusetea ei unica si originala. Desigur are deja pe profil poze cu toti prietenii ei, un album special pentru catelusul ei simpatic si altul in care are poze facute in studio, imbracata diferit si asezata in pozitii speciale.

Cristina este Bianca, Mara, Ana, Sofia si multe alte fete pe care le cunoastem cu totii. Desigur ele sunt total diferite, fiecare originala in felul ei propriu, au date de nastere diferite, parinti diferiti, adrese diferite, merg la scoli diferite.

Dar odata ce nu se mai asociaza cu nimic din jur sunt pierdute. Daca ar fi private de iesirile cu prietenii, de hainele grozave de la zara, de placa de intins parul, toata trusa de machiaj si banii din portofel, Cristina nu ar mai exista. Nici Bianca, nici Alexandra, nici Ioana...
Ce ne defineste, daca nu obiectele pe care le detinem, oamenii pe care ii cunoastem? Sa fie vasta experienta acumulata, multimea de cunostinte si extraordinarele amintiri? Odata ce ati dezvelit-o pe Cristina de toate cele materiale, o sa gasiti o Cristina nesigura, timida, balbaita, o Cristina fara personalitate, originalitate si ce tacam mai vreti sa adaugati.

humans can be pretty damn hollow

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu