21 martie 2011

Minou still missing

Asadar au trecut 5luni de cand a disparut Minou (mai degraba 6luni, dar inca nu imi vine sa cred :( ... mi-e dor de el)!!A aparut in geamul meu acum un an, si nu a mai vrut sa plece. L-am adoptat, l-am iubit, ne-am jucat, a mancat numai bunataturi in fiecare zi si era liber sa zburde prin zona. Extrem de prietenos cu toti oamenii (cunoscand bunatate la noi in casa), se intindea in strada pe burta cand treceau vecini pe care ii stia. primea mici atentii de la tanti batranica care locuieste cateva case mai sus. De cateva ori s-a intamplat ca un cuplu sa se opreasca si sa ii surprind din geam, ea jucandu-se cu Minou, iar el privind-o gales.... Ma intreb daca acum e la ei.

Il asteptam si il strigam din geam: "Minou!Minou" [a se citi minu'] si repede venea, stiind ca primeste mancare. Cand plecam de acasa ma conducea plin de sine pana jos in intersectie, de unde ii faceam semn sa se intoarca acasa. Cand ma intorceam de la scoala, venea fuguta si ma conducea inapoi spre casa si primea ceva bun. Era micut si slabut cand a venit prima data, era tinerel, presupun ca nu avea mai mult de 8luni. Apoi s-a implinit si s-a maturizat. Era adorabil si fantastic de frumos si sanatos. Toata lumea il iubea.
Intr-o seara ma intorceam de la scoala .... in mijlocul strazii zacea o pisica tigrata. Inima mi-a stat in loc si s-a facut un gol in mine. M-am apropiat rapid si am coborat de pe bicicleta. Nu era Minou. Era o biata pisica, lovita de o masina intr-o zona asa linistita??? Soferi incompetenti!! Cu sufletul zbuciumat am zburat cu bicicleta pana acasa, unde pe veranda ma astepta dragul de el. Sa fi fost acela un semn? Un semn ca si Minou urma sa plece? Nu stim daca a fost "adoptat" de cineva egoist care nu stia cat de bine o ducea, si acum este inchis in vreun apartament undeva, daca a fost lovit de o masina, omorat de un caine sau otravit. sau poate a fugit sa caute o parnetera de imperecheat si nu a mai stiut sa se intoarca?

Intr-o seara tarzie de octombrie, am iesit in geam cu pliculetul de whiskas deschis, a carui miros il simtea de la distante mari, si l-am strigat: Minou!! pissss pspspss! Minou!! MINOUUU!.... dar Minou nu a venit. I-am pus papica in vasul lui si l-am asteptat.... dar nu a venit. A doua zi i-am curatat vasul din care mancarea a fost furata de ceva pisici din cartier, i-am pus un plic nou si l-am strigat.... da nu a venit... Apoi au urmat seri in care i-am simtit lipsa, si l-am asteptat cu papica... L-am strigat in fiecare seara, sperand ca ma aude. Am inceput sa ma plimb prin tot cartierul cu bicicleta si sa il caut, sa il strig, in zadar.
Mi-e tare dor de el, inca. Sper ca este bine, oriunde ar fi, ca mananca sanatos si ca primeste la fel de multa afectiune ca in vremurile cand ne lumina ziua aparand in geamul nostru...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu