28 iunie 2011

Gol in stomac



Se pare ca odata ce trece timpul, pe langa ca se uita metoda de a crea anumite lucruri simple si frumoase, se uita si senzatiile care reuseau sa ne induca in starea de creatie naiva dar masiva.
Sau tocmai fiindca nu mai traiesti la aceeasi intensitate totul, nu mai poti sa manifestezi frumosul si curatul dinlauntrul eului pur...


desen realizat undeva prin 2006.

aflam si eu (Desi tarziu) ce este photoshop, cu ce se manaca si ce se scoate dupa :P



2006

2006





26 iunie 2011

Banda Desenata




Da. Am facut si eu o banda desenata mai lunga de o pagina. pentru un workshop grozav la care au participat multi oameni faini. Prima mea banda desenata cap coada, cu poveste si tot. Lucrata in 2010, septembrie. cam pe-acolo. Este vorba de un vis intr-un cluj pustiu.



Momentan lucrez la urmatoarea banda desenata. Povestea unei balerine. Dar mai dureaza putin pana va fi gata si va fi postata in viitor...

Asadar, despre workshop-ul tinut de artista Isabel Kreiz si despre clubul nostru de BandaDesenata mai multe informatii pe viitor aici:
Iar dragul nostru coordonator, Adrian Barbu poate fi vizitat pe Blogul lui: http://graphite-illustrator.blogspot.com/


In rest numa bine tuturor. Bafta la bac si la sustineri de licente si masterat. Ne vine si noua randul la un moment dat :)

21 iunie 2011

Portret de familie


Peste 3 examene ma relaxez si apoi ma apuc de lucru la modul serios. gravura peste gravura peste pictura!! Sa termin pana in toamna, sa plec la Dublin linistita... Pana una alta ma Motanu CRESTEE!! dar e slaaab si tristut cat sta singur acasa.

Astazi ne-a facut Anca Popescu o poza frumoasa :) cine mai are sesiuni, bafta!! licente si disertatii alea trec precum o ploaie marunta de primavara....

Raceala si Ghimbir




Cu totii ne mai racim. Unii mai des, altii mai rar, unii vara, altii iarna, pe perioade lungi de timp sau raceli scurte dar profunde. Raceala... ce este raceala? raspunsul la intrebarea asta il veti gasi unde daca cautati pe orice motor de cautare virtuala.

Eu nu stiu sa va explic clar ce este o raceala. Eu stiu ca m-am racit, prietenele mele sunt racite si am tot auzit povesti de raceli zilele acestea. Nu imi amintesc sa ma mai fi imbolnavit in perioada asta a anului. Din pacate de mica ma imbolnaveam des si m-am cam invatat cu medicamentele. Acum am impresia ca daca nu iau ceva sa imi ajut corpul, pot sa mor... sau ma rog, sa nu ma vindec. Desi imi propun dupa fiecare bolicica ca imi las corpul sa se descurce.

De dimineata este groaznic. Durere de gat, nas infundat, respiratie grea si o usoara febra.
Ca sa impac cumva si boala si apetitul slab de mancare, m-am dus la frigider si am ras o bucata de radacina de ghimbir.




Apoi am invelit-o intr-o smantana grasa si am frecat bine. Daca iubitul meu a fost asa dragut si mi-a facut ieri clatite, am zis ca poate merge. si a mers. Dar dulce cu ghimbir nu potoleste foamea asa ca am prajit o felie de paine, am taiat-o in doua, le-am prajit, uns cu unt, impodobit cu branza felii si deasupra ghimbirulll. pasta asta de smantana cu ghimbir pe langa ca este delicioasa, mi-a desfundat nasul si mi-a reedat optimismul. Asa ca am decis sa va impartashesc. Ghimbirul chiar are proprietati benefice asupra organismului. Nu numai pentru raceli folosit, are si proprietati detoxifiante.



Si clar am bagat pe langa un ceai de menta, fiindca imi era dor, dar si ca sa pot sa storc o lamaie in ceva inafara de apa chioara. Ceaiul este recomandat cald (un pic peste temperatura camerei) nicidecum rece sau fierbinte...





Sa va feriti de raceli!!! Spalandu0va pe maini des, evitand aglomeratii si in special spatii inchise aglomerate (ex autobuze), intariti-va sistemul imunitar mancand multe legume si fructe proaspete si spalate. Desi unii chiar daca respecta acestea si ba chiar mai multe, tot se racesc.
Ei, firai! (vorba bunicii)

Sa fiti sanatosi!!

13 iunie 2011

Maci de 13iunie

Le-a cules mama mea draga, pentru ziua mea de nastere ! sunt florile mele preferate. puternice ca si prezenta, dar firave. Se ofilesc daca sunt rupte din mediul lor natural. Macii nu cresc oriunde dar cand cresc undeva, pentru mine este o incantare deosebita!!

Asa ca i-am presat si i-am scanat sa va arat si voua. Sa aveti o vara frumoasa si sa nu uitati sa va bucurati de lucrurile marunte!





Multumesc, mama!

10 iunie 2011

Pisica mea si ce stie ea


DA, motanul meu este fascinant. Precum sunt toate pisicile dealtfel.

Sunt curioase, interesate de legile fizicii (absolut fascinate de miscare, caldura, lumina). Iubitoare. Si toti cei care aveti saua ti avut vreodata o pisica, stiti cat de mult va poate iubi animalutu... Atat cat stie. Al meu ma lasa sa dorm noaptea. merge la el in patut. Dar uneori vine si imi doarme pe plapuma. Cand lucrez la laptop vine sa doarma langa mine, in brate, pe laptop, langa laptop. Si cand vin acasa il gasesc dormind pe scaunul meu ^_^




Astazi am intrat in camera si era tot infoiat, cu creasta pe spate si cu o coada de 3ori mai stufoasa. Ma uit in jur, sa vad ce nu pare la locul lui... S-o fi speriat de vreun obiect care ar fi cazut, cautam detalii. Nimic. El mieuna scartait, se uita la mine si la geam. Am mers sa vad ce om rau o fi acolo de mi-a speriat matzucu.... Era pe gardu ce da in vecini o pisicuta. O mai vazusem prin zona. Sperioasa de ea. I-am pus mancare in geam si m-am dus in treaba mea. Cand revin in camera, asta mic iar infoiat tot... Ea in geam manca speriata. Cand m-a vazut a fugit.



Mi se pare foarte interesant ca pisicu meu nu stie sa socializeze deloc cu alte animale. A avut 5frati cu care impreuna cu parintii au locuit 2luni impreuna. Cu mine socializeaza fara hibe. As vrea sa il vad socializand si cu alte pisici... nu stiu. Ma simt vinovata parca il privez de la o viata pisiciasca cu pisici... isi reneaga neamul....






Am preferat sa va arat poze cu pisicu decat cu degetu meu dupa experienta cu blenderu.

Deget + Blender


= suferinta


Sa imi explice cinva, cum este posibil sa porneasca un blender oprit fara sa il pornesc eu?... Faceam guacamole. Da, fiindca intre timp am invatat sa fac. Dupa ce am zdrobit o tura vroiam sa mai curat o ceapa si o rosie, si stiam ca voi refolosi blenderul, deci nu l-am scos din priza. In schimb trebuia curatat putin (in zona unde sunt lamele, exact!!!), si ca de obicei, cu degetele curate (fiindca ma spal meticulos inainte, in timp ce si dupa ce gatesc), cu indexul mai exact, am curatat putin interiorul. Cand am atins lama s-a pornit. S-a intamplat asa de repede si m-am speriat ingrozitor. Am vazut sange deci am decis ca degetu s-a dus. Nu il simteam deloc. Strangeam cu cealalta mana de deget sa nu mai sangereze si mi-era frica sa ma uti sa descopar ceva oroare.

Da, da, stiu. Prea multe detalii pentru un deget taiat. Vreau sa va dau un sfat.
Scoateti din priza blenderul!!!

indiferent daca il folositi sau nu, nu se stie cand porneste de nebun si taie tot ce-i iese in cale. degetul meu e ferfelitza dar e tot acolo, deci e ok. Pe langa asta am avut 'norocu' sa manevrez cu stanga situatia, deci nu va trebui sa ma incurce la desenat/pictat.


7 iunie 2011

Dulceata de nuci verzi






Bun. Zis si facut.

Acum doi ani am auzit de dulceata de nuci verzi dar habar nu aveam ce este, cum se face, de ce se face. Suficiente motive sa ma ambitionez sa fac. m-am dus la scoala (in curte avand un nuc) si am cules o plasuta de nuci. Mare mirarea ca am scos un singur borcan de gem (si inca jumatate) dar care s-au mancat in cel mai scurt timp.
Am spus ca fac din nou, si cum anul trecut aveam licenta si la anu disertatia, anul acesta parea oportun. Asa ca ne-am pus pe cules nuci. Pe parcurs m-am gandit sa fac poze si sa postez, deoarece pe internet am observat ca este aceeasi reteta repetata dar cu prea putine indicatii.




Aici aveam nucile culese (asta e de fapt tura doi care acum sta frumos in apa). Bun. Avem nevoie de nuci. Ce nuci? Nuci verzi. Nuci cu coaja moale. Nuci culese la sfarsitul lui mai, inceputul lui iunie, mai exact. Asta e treaba usoara, fiindca nuci gasim la tot pasul, cel putin in Cluj :D

Asadar ne apucam de curatat. Curatam toata partea verde. Partea verde se face maro daca interactioneaza cu aerul. Deci daca cureti si nuca devine maro instant, inseamna ca nu ai curatat cat trebe. Interior e alb sau usor verziu daca nu sunt foarte 'coapte'.


Urmeaza partea mai grea... nu ca ar fi grea, dar e nevoie de minutiozitate, atentie, si mai ales rabdare. Pentru un kilogram de nuci am stat 2ore doua persoane la curatat. Simpatic. dar nu chiar. la un moment dat nu mai vedeam bine.



Cel mai mare pacat este ca, desi am purtat doua seturi de manusi de cauciuc, tot mi s-au patat mainile (cam horror). Dar eu cred ca merita. De fapt, dupa ce am gustat dulceata pot sa spun: stiu ca merita!

Apoi, nucile, dragele de ele (miros fabulos), trebuie tinute in apa. Depinde de rabdarea voastra. Unele retete cer ca ele sa fie tinute in apa zile intregi, apoi in apa de var (cu reteta respectiva, nucile raman albe si dulceata deschisa la culoare). Alte retete spun ca ajung cateva dusuri cu apa rece pe parcurs a cateva ore. Eu am lasat in apa rece timp de doua zile. Aveti grija sa fie complet acoperite de apa, altfel nucile devin maro. Apa se schimba la interval de cateva ore (si se pune numa apa rece).



Urmeaza partea cea mai simpla, dar cea mai lunga (fiindca trebuie sa dai atentie oalei din 30in 30min sau mai des). Se fierbe apa (eu fac ochiometric, in functie de cate nuci am) la un kil, probabil vreo 3-4cani de apa, si juma de kil de zahar(sau un kil). Zeama de la o lamaie, putina sare de lamaie, putina scortisoara,zahar vanilat, si eu am pus si putina sare.... bun, toate astea fierb si cand clocoteste apa, se vor adauga nucile. (care au stat in prealabil 2zile in apa).
Se lasa la foc mic (dupa ce a dat un clocot) si se amesteca din cand in cand.




Pe anumite site-uri citeam ca trebuie sa stea o jumatate de ora, altundeva 1 ora dar pe cele mai multe se precizeaza ca trebuie sa stea pana 'se leaga'.
Eu le-am tinut 4ore pe foc, pana cand lichidul a devenit gros.

Adevarul este ca eu nu am mancat ducleata de nuci verzi, pana acum 2ani cand m-am pus singura sa fac. Nu am termen de comparatie, dar stiu ca dulceata facuta de mine a placut tuturor celor care au gustat din ea. Si mie imi place la nebunie, altfel nu mai treceam prin chin :-)







Dupa ce s-a racit l-am pus in sfarsit in borcane. Dintr-un kil mi-au iesit 4borcane nu foarte mari, si un pahar plin care a ramas pentru a gusta si consuma rapid... Sincera sa fiu, nu dau mai mult de 2saptamani nici unui borcan :)

(O reteta ampla -de fapt 3- gasiti aici: retete dulceata nuci verzi, de la utilizatorul pe nume Ridhima)







Va multumesc pentru rabdare. Daca incercati, sper sa va iasa. Daca aveti sfaturi utile pentru viitor, nu exitati sa ma informati. Eu sunt noob in culinare :-)

6 iunie 2011

Incalcitura!

Sunt ofticata. Da, stiu sa ma oftic. Si ma oftic bine. Am 22 de ani (inca mai am, da :) si am observat sa lumea tinde nu aiba incredere in tineret. Sunt considerata fara experienta de viata. fiindca sunt tanara. sunt un copil in lumea adulta. Poate mi se pare, dar bine mi se pare ca de prea multe ori nu sunt luata in serios. Si apoi, cel mai ingrozitor lucru, sunt total depasita de tinerii de sub 20 de ani... total!!

Exact, sunt la varsta extrem de complicata. Cand nu esti acceptat in nici o tabara... Cand esti ignorat fiindca esti prea tanar sau prea batran. M-am ofticat pe lume!!

4 iunie 2011

Complexe umane



Oamenii sunt fiinte foarte complexe si extrem de sofisticati. Astazi se cearta, maine se iarta, iarasi se cearta. Ma intriga certurile. Toti ne-am certat la un moment dat in viata. Unii mai mult altii mai putin. Dar cearta, acest conflict imens de orgolii, este permanenta pretutindeni, indiferent cat te chinui sa o eviti. Si pana la urma nu e bine nici sa dai pe tine toata vina ca sa eviti cearta, si sa iti ceri tu scuze. Fiindca pari amarat in ochii tai, sau poate chiar incepi sa crezi ca e vina ta. Dar nu e vina ta. Nici a ei, nici a lui. E ceva natural care vine din instinctu stupid.... de a fi alfa.

Motanul meu este alfa in casa (ma rog, camera mea :) si si-o cam ia in cap, dar e un adorabil. Il mai cert uneori numai fiindca poate provoca stricaciuni, dar se invata repede. Este curios si fascinat de legile fizicii :) Iar pe mine ma fascineaza modul lui calm de a reactiona cand este certat. Precum un om care habar nu are de ce este certat.....




Trebuie sa invatam sa lasam de la noi. Sa analizam o situatie bine inainte sa tragem concluzii pripite. Am patit de prea multe ori sa fiu acuzata pe nedrept. Si la randul meu am patit sa acuz pe nedrept. Cel mai important insa, este sa iti chiar dai seama cand gresesti.... Sa recunosti ca ai gresit si sa ceri iertarea celui pe care l-ai ranit.


Am pus poze (nu sunt chiar noi) cu motanelul meu, fiindca este prea frumusel sa nu il fac vedeta :P





Hai sa incercam sa fim mai buni, si mai intelegatori. Fiindca cearta creeaza numai tensiune si stres si imbatranim prematur :)