28 iulie 2011

Sighisoara 2011


A inceput Sighisoara Med\evil! (27-31iulie)
Din pacate scumpul nostru oras natal nu mai gazduieste un minunat festival cultural sau cel putin rock si distractiv. Nu. Este o perioada a hotiei (preturi de iti vine sa te iei si sa te refugiezi undeva in natura), o perioada neagra si urat mirositoare. Ca sa intri in cetate, indiferent daca esti din Sighisoara sau nu, copil sub 7ani sau nu, toti platesc bilet unic pe zi de 10lei. In afara de cei care isipierd 30minute pretioase din viata sa scape de aceasta smecherie, si se catara prin paduri sau cimitire. E trist ca e asa, si ma depaseste. Acest festival obisnuia sa fie facut pentru oameni. nu pentru primarie sau cine incaseaza veniturile. Erau concerte in tot orasul, nu doar in cetate, si desi nu erau numa medievale, era frumos. Erau strazile pline de tineri pasionati, concertau diverse trupe de tineri din tara care puneau suflet in ceea ce faceau. Inca ma gandesc cu drag la festivalul medieval din sighisoara din 1998!! , desi aveam decat 10ani, imi amintesc perfect.
Asadar, banuiesc ca oamenii care fac angajarile, au pus urmatorul anunt in ziar "cautam baieti/barbati, rautaciosi, meschini, agasanti, care sa stea la portile cetatii si sa se poarte foarte urat cu vizitatorii!! sa nu lase nici un soarece sa intre fara sa achite taxa!!!" desi in cetate totul costa. inclusiv apa de baut, inclusiv toaleta. E o goana dupa haur. Toti vor sa "cashtige" cat mai mult de pe urma bietiilor turisti. Mi-e sila si mi-am propus sa vizitez Sighisoara de-acuma numai cand e pustie... Nu fiindca sunt zgarcita si nu vreau sa dau bani, dar nu merita sa participam la asemenea hotie.
Ei, macar unii oameni sunt de treaba, fooarte putini, dar sunt. cativa jandarmi ne-au lasat sa stam pe iarba ca in vremurile apuse. Si sa se consume alcool ilegal (mai nou nu se vinde alcool in cetate si nu este permis sa umbli cu berea la vedere). Ce sa zic, poate e un lucru bun? hm. Sunt curioasa daca tragem niste sfori, oare reusim sa constientizam lumea ca nu e in regula ce se intampla?... sa le deschidem ochii si celor de la primarie. Sau poate cel mai bine ar fi sa nu imi mai pese? :-(

Desigur sunt si alte aspecte neprecizate, dar ideea de baza este ca turisti nu sunt foarte multumiti. Pana la urma pentru cine e facut acest festival?

19 iulie 2011

BalerineSi daca s-a saturat lumea sa vada poze cu pisicul, dupa lunga pauza in care am fost ocupata cu altele, voi uploada de data aceasta poze... fara pisic :)

Cu bunavointa Sandei Stanescu am avut prilejul sa ne fotografiem in sala studioului New Chance. Cum eu mi-am uitat echipamentul acasa :D netrezindu-ma la timp, am fost ochii si aparatul. Dragele mele colege Monica Dan si Cora Marina au fost modele frumoase in ipostaze gratioase. Dar veti judeca singuri dupa ce vedeti pozele.


Curand va urma un mic filmulet balerinesc :)
Mai multe poze avem pe facebook. Fetele interesate de cursuri de balet sa ma contacteze in particular sau sa se intereseze la New Chance. Urmeaza mai multe poze in postarea urmatoare.

3 iulie 2011

lazy sunday

Mereu am lista cu lucrurile care trebuie sa fie facute in weekend. Fiindca sunt asa multe pe care nu apuc sa le rezolv in timpul saptamanii. Si uite ca ma trezesc la 10 duminica. Si e ora 14 si nu am facut nimic :) plan failed.


promit de maine sa nu mai lenevesc,
sa nu simt ca am mai pierdut o zi. dar pisoiu ma atrage sa stau degeaba cand il vad tolanit sau lungit pe pat. poate in viata urmatoare voi fi pisica norocoasa si eu :) va doresc sa fiti pisicosi si sa leneviti si voi.