29 august 2012

I live inside a Bubble


My Bubble
Some people tell me I should wake up. I should get real. I don't even know what real means. We are here to do something.
But what? I am certain that I am not here to earn money and get rich, I am pretty sure I am not here to turn the world upside down or change it. 


Besides, the world is already upside down. 
I might be here to watch. I love to watch and observe. 


But there are people telling me that the world is something else. That it is not what I see.
I do think that everyone sees the world differently. I do emphatize alot. And I feel good about it, for it makes me feel closer to people and all the other living things. 


I need to take it slow because there are so many wonderfull things surrounding us. I need to contemplate about my Bubble. What does this mean, living inside a bubble? The world is maybe one bubble but we live on it, and we are all together here. I do not feel separate although maybe different than most people. But I am not unhappy nor happy. I know much but I don't know anything. Sometimes I feel like a child playing with marbles or with little colourfull soft balls. I can keep them or break them. I can choose my own colours. I can build something out of some of the balls. But I can also separate them. I like my bubble if there really is one in which I live.
Best wishes for my mother! Get well soon!
 Somtimes I think we should all have a big jar of colourfull balls and bubbles!and get lost among them for a while.Where is your jar of bubbles?


19 august 2012

De ce nu imi caut un job "real"

Vreau sa scriu. Fiindca am nevoie. Nu pot vorbi cu oamenii apropiati fiindca ori nu sunt inteleasa ori nu le pasa. Stiu ca tot voi citit asta, nimeni altcineva. Daca citeste cineva.

Ma bucur ca nu sunt singura si asta imi da putere sa trec de fiecare zi. Tata imi spune: Cauta-ti un job si intra si tu in randul oamenilor. Oricat de absurd mi s-ar parea, aparent societatea vede oamenii care nu au un "job real" ca pe niste lupi infometati care smulg carnea frageda din bugetul societatii. Si nici macar nu e adevarat. Macar de ma bagam la somaj. Dar no, pe tata il inteleg. Fara el probabil ca ma apucam de "dumpster diving". O cunostinta a postat pe facebook un blog din a carui citire nu m-am putut opri. Mi se pare fantastic de bine scris, realitatea descrisa cu un caragialism contemporan. postul asta il recomand fiindca mie mi-a intarit convingerea pentru care refuz un job "real". ii zice BLOG impersonal si recomand cu caldura, desi persoana care scrie precizeaza ca scrie chestii personale (pe care le ironizeaza intr-un mod direct). Eu ma bucur ca a scris si ca se lupta cu sistemul.As lua-o razna sa fac zilnic acelas lucru pentru niste lucruri de care nu am nevoie. Calatorind abia am reusit sa realizez ce imi doresc cu adevarat si cine sunt fara sa imi fac griji pentru 'altii'. Nu e vina parintilor. Ei asa sunt invatati, sa ne spuna ca e important ceea ce crede lumea. Eu stiu ca ala e ultimul lucru care conteaza. Si ca fiecare ar trebui sa il gaseasca pe primul. Si sa nu mai cautam nod in papura....subnota *real in ghilimele semnifica ironia fata de realitatea acestui job, deoarece exista multe moduri de a iti castiga traiul fara sa fie necesar sa mergi zilnic in acelas loc la aceeasi ora si sa pupi in fund oameni care nu iti plac pentru a fi promovat - avis romaia: pe bani de cacat.

10 august 2012

de la Sighisoara la Medievala

Intarziat reusesc sa descriu putin ceea ce s-a intamplat in Sighisoara. Pe data de 20 a fost deschiderea acestui festival. Cu o saptamana mai devreme. A tinut trei zile insa comerciantii au ramas 10. Unii. Am ramas si noi cu coditele, desi daca plateam undeva pentru cazare nu se renta deloc. A fost bine pentru mine. Am apucat sa imi observ orasul natal din alta perspectiva decat cea de localnic. Prin ochii clientelor care imi povesteau experienta lor de turist, viziunea lor asupra orasului.

Am cunoscut multa lume frumoasa de la gand si suflet. 

As dori sa ii prezint, succint.

Luminita Dumitrache este studenta la arte/grafica in Bucuresti si face ilustratii si gravura. Am cunoscut-o fiindca m-au absorbit desenele ei si am simtit ca este un om deosebit. Am facut shcimb de gravuri, de povesti, desi timpul a fost scurt. Brosele de la ea m-au incantat incat nu m-am putut abtine :)
din pacate nu am mai multe poze.
Sper sa isi faca curand o pagina personala sau un blog sa updatez cu link.

ilustratie - brosa


ilustratie - brosa

 cercei cu ochi
Am ramas fascinata in fata unor gravuri in os si asa am cunoscut doi oameni minunati: Andreea si Manu, care fac bijuterii si alte obiecte frumoase pe care le puteti gasi pe site. Fac si la comanda, si din pacate nu am mai multe poze dar curand vor updata si site-ul cu mai multe imagini recente.

medalion gravat manual in os


Am cunoscut o familie -jos palaria- din Brasov. Andreea  Boeriu construieste bijuteri cum nu am mai vazut, deosebit de frumoase, cu o grija si talent deosebit. Toate sunt create manual si sunt deosebit de frumoase. Imi pare rau ca nu am mai multe poze. din nou. Fiica ei, Daria, are un vast portofoliu de desene absolut fascinante. Mi-a facut mare placere sa am standul langa ei si sa povestim. Urmatoarele poze sunt cateva bijuterii care m-au incantat mult!


inel

medalion "tree of life" cum ii zic eu

cercei

cercei

cercel care nu necesita gaura

"cercel" care nu necesita gaura

L-am cunoscut si pe Bogdan care din toamna vine la Cluj (de la constanta) care canta la chitara si voce, pe noi ne-a incantat. Si pe Jimmy l-am 'recunoscut' fiindca el e pazitorul cetatii. Poza cu ei doi si un video.


Jimmy & Bobvideo

Si am cunoscut o pisica super draguta!! care era fana coditelor facute de noi :D le gasea apetisante. O cheama TU. O sa pun si un video cu ea pe youtube dar nu acum :)
pisicuta TU


experiment de Bobsi asa...
poate facem si la anu codite. cine stie.