18 iulie 2010

suicidal.

MITURI DESPRE SUICID (de pe http://www.hotnews.ro/stiri-esential-7583267-moartea-madalinei-manole-nu-este-nici-curajoasa-dar-nici-lasa.htm?cfnl )

Mitul:
Oamenii care vorbesc despre sinucidere nu vorbesc cu adevarat serios si e putin probabil ca sa se sinucida.
Faptele: Se intampla frecvent ca oamenii care se sinucid sa marturiseasca cuiva ca nu mai au pentru ce trai sau ca nu mai au niciun viitor. E posibil ca unii chiar sa spuna ca ar dori sa moara. E posibil ca oamenii sa vorbeasca despre suicid pentru a obtine atentia de care au nevoie, dar e foarte important ca oricine vorbeste despre sinucidere sa fie luat foarte in serios.

Mitul: Odata ce o persoana a avut o tentativa serioasa de suicid, e putin probabil ca acea persoana sa mai incerce si a doua oara sa se sinucida.
Faptele: Cei care au incercat sa se sinucida odata sunt de 100 de ori mai predispusi decat populatia in general sa incerce din nou. Aproximativ patru din 10 oameni care au murit prin suicid au mai avut tentative de suicid anterioare.

Mitul: Daca o persoana are intentii serioase de a se sinucide, atunci tu nu poti face nimic.
Faptele: Ideile suicidare sunt adesea doar o stare temporara. Daca cineva poate avea un tonus scazut si poate fi stresat pentru o perioada consistenta de timp, adevarata criza suicidara poate dura putin. Oferirea de ajutor adecvat si suport emotional la timp poate reduce riscul de suicid al celor care experimenteaza stari de nefericire profunda.

Mitul: Sa vorbesti despre sinucidere e o ideea proasta pentru ca poti da cuiva idei sa incerce.
Faptele: Cand cineva are idei suicidare de obicei nu doreste sa-i ingrijoreze sau inspaimante pe cei din jur asa ca nu vorbeste despre intentiile sale. Intrebandu-i direct despre suicid le dati permisiunea sa va vorbeasca despre cum se simt. Oamenii care au trecut printr-o astfel de criza spun frecvent ca a fost o imensa usurare pentru ei sa poata vorbi despre ideile lor suicidare. Odata ce cineva incepe sa-si exploreze si sa vorbeasca despre sentimentele si temerile lui/ei sansa de a descoperi si alte alternative la suicid creste.

Mitul: Oamenii care ameninta ca se sinucid doar cauta atentie si nu trebuie luati prea in serios.
Faptele: Astfel de oameni vorbesc despre gandurile lor doar pentru ca in acest fel solicita ajutor. Reactia apropiatilor ca si oferirea atentiei de care aceste persoane au nevoie le poate salva viata. O tentativa de suicid trebuie intotdeauna sa fie luata in serios.

Mitul: Oamenii cu idei suicidare vor sa moara.
Faptele: Oamenii cu idei suicidare nu vor in realitate sa moara, ei de fapt nu isi mai doresc sa traiasca viata pe care o au. Oferirea de suport emotional si discutarea diferitelor optiuni ii poate ajuta pe acesti oameni sa depaseasca faza suicidara.

16 iulie 2010

sens


sens unic insa fara sens. totul merge la fundul apei mai devreme sau mai tarziu.


ne luptam toata viata sa fim mai buni, incercam si ne dam silinta sa facem lucruri care trebuie facute iar motivatia noastra zace de cele mai multe ori in recunostinta celorlalti. dar cand lupta asta continua este pentru fiecare individ in parte un apriga, cum sa ne asteptam ca cei din jur sa observe straduinta noastra? cum sa ceri recunostinta cand uiti sa oferi... si ne tot invartim in cercuri vicioase dar parca nimic nu duce undeva. nu vad nimic concret.
dezamagire pe plan sentimental/educational si profesional

de prea multe ori ma concentrez prea mult pe destinatie si uit sa savurez calatoria. ceea ce strica totul de cele mai multe ori. iar acum cand privesc viata in mare, nu pot sa vad nici o destinatie. parca nu mai exista nimic.
4 iulie 2010

Da dar nu

Atata e de greu in ziua de astazi sa fi sincer.
ca oamenii o cer, dar nu sunt sinceri cand fac asta, iar tu le dai pe fata tot si se oftica. apoi iti dai seama ca desi ti-au cerut-o nu au vrut-o.