23 august 2011

Preluca veche


Nu gasesc cuvinte asa marete inca sa fie capabile a descrie tabara de la Preluca Veche (maramures). Multumesc Asociatiei Sura pentru sansa de a participa la un asemenea eveniment!!
Multumesc Andreea Cristurean pentru companie. Si tuturor celor care au participat. Cea mai frumoasa si adevarata descriere a locului suna asa: "locul unde timpul trece, dar unde vreme e destula!"va urma un post preluca

22 august 2011

un peisaj abstract spre preluca


Ai simtit vreodata vara ca ti-e pofta de iarna? Poate asa spre sfarsit, cand esti deja de soare bine rumenit. Sau poate iarna ti-ai dorit caldura, si ai tratat pulovere, bocanci si geci cu ura!


Bun, povestea-ncepe intr-o noapte, cand fata si-le-a lasat pe toate. In lumina lunii chipul ei contura umbra furtunii. Un vechi afis rupt era de vant batut. Sunetul semana cu cel al labutelor de pisica pe parchet. dar era pustiu si intuneric. Luna plina ii scalda frumusetea insa nimeni nu o zarea. In masina cu ea! Din masina in tren. Si pe tren, noaptea, radio cultural, cu povesti despre harlechini, stiri despre tabere si festivaluri. Geamul reflecta propria ei fiinta.Incet a crapat ziua intunericul. Nori spumosi si pufosi luau forme de dragoni si alte fiinte puternice dar zburatoare. Si transmiteau forta. Forta naturii. Dealuri. Apoi ceata. O ceata asa deasa, incat daca scoteai capul pe geam vedeau picturii, mici si firavi, plutind in aer impotriva vointei lor. Fata privea pe geam si cu bocancii in picioare isi dorea ca sa iasa un soare. Dealuri multe. Ceata multa. Apoi soarele,binecuvantatul soare isiscoate ochii si spala tot peisajul. Totul e pitoresc si casutele sunt din chirpici. Animalele se odihnesc in ograda. Este ora opt dimineata. incep stirile, deci radioul se opreste. Cine sa auda vesti proaste doreste? viziona vietile simple purtate de oamenii cu case de chirpici, muncite de manutele lor proprii. Nepasandu-le de cum arata cum se imbraca sau alte nimicuri. Traind viata simpla pana la sfarsit. Fara vise in care beau cocktail pe croaziera, in care se plimba fara griji pe plaja in hawai sau beau cafea sub turnul eiffel. Simpla. Din nou ceata. Of, dulce soare, unde te tot pierzi tu, printre dealuri, printre munti. Ceata rara prilejui infatisarea unei ceti de vaci rumegand. Trecura orele si fata ajunse. Pe microbuz mai departe isi spuse ca uneori nici un parfum este cel mai frumos miros si nici o muzica este cel mai bun cantec. Un caine legat in lantz o intrista. Apoi cinci vaci inghesuite o intristara si mai tare, caci se inghesuiau langa sura, singuru loc ce oferea o fasie ingusta de umbra la ora aceea de soare incins. in schimb dealurile cu pomi si copaci, soarele cald si iarba verde ii imbunau simturile si ii veseleau increderea. Asa a ajuns fata la Preluca veche din Maramures. Cutreierand un peisaj abstract.1 august 2011

Codite ColorateDe doi ani fac codite la Sighisoara. Da, stiu, sunt altii care fac din timpuri mai stravechi. Dar cand am fost mica nu am beneficiat, deis le adoram. Intr-o tabara in germania acum cativa ani buni m-a invatat o prietena sa fac si eu, imi facuse si mie cu rosu, galben, verde si negru <3.
Dar abia recent m-am gandit sa fac si eu, daca tot merg la Sighisoara sa imi revad parintii. Da, Festivalul este cam catastrofa din anumite puncte de vedere (a se citi postul anterior: Sighisoara 2011) dar are si parti bune. Unu la mana, te intalnesti cu o gramada de lume. Da, chiar si cu oameni pe care nu vrei neaparat sa ii vezi. Dar vechi cunostinte, prieteni, rude... hmm. Apoi sunt si lucruri frumoase si interesante de vazut.


Coditele colorate au fost dintotdeauna o moda la festivalul medieval sighisorean. Un fel de dovada ca ai fost acolo. Multa lume cu care interactionez in timpul festivalului mi-au spus ca nu au gasit coditele acestea la alte festivale de prin tara. De ce fac eu codite? Pentru ca imi place! Sa le infasor frumos, cu grija, si sa vad rezultatul si clientul fericit. Asta este al doilea motiv, anume sa vad clientul ca este intr-adevar multumit. Am analizat piata si pot sa confirm (cu martorii aferenti) ca avem cele mai autentice codite realizate la Sighisoara de festivalul medieval din 2011. Mai cu seama ca am fost singurele care au fost toate cele 5zile festivalesti in cetate a codite.
Cand eram pline peste putinte, am mai trimis din clienti la concurente. Multe dintre cliente ne-au spus ca prefera sa astepte. Cu asistenta mea fotograf si novice impletitor de codite, Andreea Cristurean, am reusit sa fericim un numar mare (spre 100) de clienti. Desi am impletit non-stop aproape, nu am reusit sa impletim pe toate doritoarele. Dar avand un numar mare de clienti ne-am permis sa ne alegem clientii, si sa ii refuzam pe cei care nu erau respectuosi (adresandu-se noua intr-un mod sfidator). Ei na, trecand peste cele rele, vreau sa le multumesc prietenelor mele pentru sustinere, si in special Andreei fiindca fara ea nu faceam fata cererii. Am impletit multe dar s-au fotografiat putine, cum sa faci si poze cu mainile pline? :-)
Sper ca toti clientii sa fie multumiti in continuare si sa ne revedem in 2012. Vom reveni, si abia asteptam sa se schimbe organizatorii, sa revina indatoririle primariei, fiindca era mai frumos cand era asa :)

Prietenii mei facebuucanesti pot zari mai multe poze pe facebook cu CODITE COLORATE.